2014. augusztus 5., kedd

Zöld tábor, tanévben



Az alsó tagozat utolsó évében, a fiam osztálya újra iskola zöld táborba utazott, de ebben az évben a Velencei-tó mellé. Már hetekkel előre készültünk erre az utazásra. A gyerekkel átbeszéltük, hogy mi nem tudunk vele utazni, a tanító nénivel kell egyeztetnünk, mi legyen az étkezésével, tudnak-e számára valami diétába illeszthető ételt adni. Itt napi több étkezésről volt szó, első nap reggel utaztak, az ebédet otthonról kellett megoldani, de este már biztosítottak étkezést.

A tanító néni kapott egy listát, amit mi állítottunk össze, a fogyasztható és tiltott ételekről. Azt kértük, míg a többiek a befizetett tábori pénzből fagyiznak, addig a gyerek gyümölcsöt egyen. Volt olyan nap, mikor a tó mellett a többiek pizzát falatoztak, a gyerek külön gyrost kapott, amiből természetesen a tésztás pitát, és a hasábburgonyát sütve nem ehette meg.

 http://www.origo.hu/itthon/20140530-riport-a-velence-kapuja-megnyitojarol.html

Otthonról készültünk magokkal, sütikkel, bio üdítővel, mézzel, gyümölccsel és sok egyébbel, ami jól jött kiegészítésnek a tábori étrendben. Zsebpénzt lehetett vinni, napi kiosztással, de max. ásványvizet tudott volna belőle venni, így az összegyűjtve hazakerült, és lego lett belőle...

A srácok vihettek magukkal mobiltelefont, de azt a tanító néni összeszedte, és csak este osztotta ki. Nem volt olyan este, hogy a gyerek ne zokogott volna azon, hogy neki már megint párolt zöldséget adtak köretnek. 4 napig hallgattuk a borzalmasabbnál borzalmasabb történeteket, hogy ő mennyire rosszul érzi magát az étel miatt.

Tartott ez addig, míg pénteken délután, az összes táskájukkal és koszos ruhájukkal haza nem gurultak egy különjárattal. Akkor mondták a tanító nénik, hogy ilyen jó táborban, még az életben nem jártak, ahol csak nekik és rájuk főztek. Mennyire csodálatos volt a konyha, és a vegetáriánus tanító néni egyenesen az egekbe magasztalta az ottani konyhás néniket. Ebből újra az a tanulság, amit az X-akták óta biztosan tudunk, hogy az igazság mindig odaát van!

A gyerek nem fogyott le, még volt a heti menü után jártányi ereje, a lehelete nem volt acetonos és beesett a szeme alja, a többi szülő fotóin pedig boldogan evett...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése