2014. április 29., kedd

Amikor a tojásból elég volt




Mióta a GAPS diétát tarjuk, elég sok reggelen volt tojás, valamilyen formában a reggeli, de pár hónap után a gyerek nagyon elkezdte ezt a menüt utálni. A hozzá adott, ízesített / fűszerezett / salátának elkészített zöldségeket (paprika, paradicsom, uborka) meg sem kóstolta.

Valami mást kellett kitalálni, ami gyorsan elkészíthető. Annak pedig nem sok értelme van, hogy ugyanazt egye, mint ami a tízórai lenne...



Elkezdtem sütésnél, legalább 2 féle ízű sütit készíteni, különböző maglisztből, más gyümölccsel, szósszal variálva, mert az egyik lehetett a reggeli, a másik a tízórai. Viszont ez dupla idő előző este, és ebből az adagból sem készíthető csak egy reggelinyi, több napon át unalmassá válik. A vasárnap estéim rendszeres azzal zárulnak, hogy a következő hétre még sütök valamit a diéta szerint, reggelire – tízóraira.



Egyáltalán nem jött be a túró sem szárított gyümölcsökkel, mert nem szereti azokat átázva. A szárított gyümölcs jöhet minden mennyiségben, de az ne legyen nedves, vagy ne legyen benne semmiben... A szárított gyümölcsöt energiát adó csemegének szoktuk csomagolni versenyekre, kirándulásokra, vagy hosszú iskolai-edzési napokra. A túró gyorsan elfogy, ha kókuszreszelék és méz van benne, így áttörve kerül egy kis reggeliző tálkába.



A natúr bio joghurt és kefir sem tartozik a kedvencek közé, de mézzel és valamilyen felkockázott gyümölccsel ízesítve, már elfogy a reggeliző tálcáról. Hozzá egy karobporos, mézzel ízesített reggeli tejital, már a teljes boldogság.



Télen nagyon kedvelte a kisütött tepertőt, az valamilyen savanyúsággal gyorsan elfogyott. Hétvégente van idő húsos szalonnából „szalonna csipszet” készíteni, az is rendszeresen elfogy a tányérról.



A téli időszak egyébként is eléggé behatárolta, a mikor és mit készítsünk kereteit, ilyenkor tavasszal és majd nyáron bőségesebb lesz a választék gyümölcsökből, ami szintén bővítheti a reggeli variációit.


Néhány reggeli hozzávaló, reklám nélkül


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése