Egyik este a vacsora főétele mellé, még valami desszertet
szerettem volna készíteni. Ősszel nagyon sokféle almás ételt szoktunk sütni-főzni,
így egy almatócsni mellett döntöttem.
A hozzávalókat a GAPS diéta szerint átgondoltam, így a liszt
helyett kókuszlisztet használtam, a cukrot mézzel helyettesítettem.
Hozzávalók:
2 db édes alma
1 nagy evőkanál méz
Csipetnyi őrölt fahéjpor
1 tojás
2 evőkanál kókuszliszt
Zsiradék a sütéshez
Az almákat hámozás után, nagy lyukú reszelőn lereszeltem,
hozzáadtam a mézet, tojást, majd belekevertem a kókuszlisztet. Egy formázható,
de nem folyós masszát kaptam. A zsiradékot felforrósítottam, és az almás masszából
kicsi, laposabb pogácsákat formáztam. Ezeket mindkét oldalán átsütöttem. Nem
szabad túl gyorsan sütni, és a pogácsák ne legyenek túl vastagok, mert akkor a
közepük nyers marad! Ha nem elég édes az elkészült tócsni, akkor tálalásnál mézzel
még lecsorgathatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése