Ezt a piskótát, kör alakú, lapos jénai
tálban (hőálló üveg edény) szoktam készíteni. Így látom, hogy nem ég-e a
piskóta alja! Szeletelésnél tortacikk alakú szeleteket vágok.
Recept hozzávalói:
6 tojás
6 kanál mandulaliszt
3 evőkanál folyós méz (amire a gyerek
nem allergiás!)
vaj, kenéshez
kókuszliszt, kenés utáni szóráshoz
Elkészítés:
A tojások sárgáját és fehérjét
szétválasztom. A sárgájához hozzáadom a mézet. Mindig feleannyi mézet adok,
mint amennyi tojással akarok sütni! Ugyanis a méz lemegy a tészta aljára,
ragacsos lesz tőle. Minél több a méz, a piskóta annál sötétebb színű lesz a
sütés végére! Kikeverem a mézes tojássárgáját.
A jénai tálat vajjal kikenem, és
beszórom kókuszliszttel. A sütőt bekapcsolom, közepes erősségűre. Ezután a
tojások fehérjét kemény habbá verem, majd a mézes masszára borítom. Erre
kanalazom a mandulalisztet, összeforgatom, és a tűzálló tálba átöntöm. Az
előmelegített sütőben kb.35 percig sütöm. Közben csak a sütés vége felé
nyitogatom a sütő ajtaját, mert egyébként a piskóta összeesik!
A méztől, és a mandulától egy barnás
tésztát kapunk.
Mandulalisztes piskóta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése