2014. január 24., péntek

Mandulalisztes piskóta




Ezt a piskótát, kör alakú, lapos jénai tálban (hőálló üveg edény) szoktam készíteni. Így látom, hogy nem ég-e a piskóta alja! Szeletelésnél tortacikk alakú szeleteket vágok.

Recept hozzávalói:
6 tojás
6 kanál mandulaliszt
3 evőkanál folyós méz (amire a gyerek nem allergiás!)
vaj, kenéshez
kókuszliszt, kenés utáni szóráshoz

Elkészítés:
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztom. A sárgájához hozzáadom a mézet. Mindig feleannyi mézet adok, mint amennyi tojással akarok sütni! Ugyanis a méz lemegy a tészta aljára, ragacsos lesz tőle. Minél több a méz, a piskóta annál sötétebb színű lesz a sütés végére! Kikeverem a mézes tojássárgáját.
A jénai tálat vajjal kikenem, és beszórom kókuszliszttel. A sütőt bekapcsolom, közepes erősségűre. Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verem, majd a mézes masszára borítom. Erre kanalazom a mandulalisztet, összeforgatom, és a tűzálló tálba átöntöm. Az előmelegített sütőben kb.35 percig sütöm. Közben csak a sütés vége felé nyitogatom a sütő ajtaját, mert egyébként a piskóta összeesik!
A méztől, és a mandulától egy barnás tésztát kapunk.


                                                        Mandulalisztes piskóta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése