2014. március 22., szombat

Egyszer lent, máskor fent




A fejfájásról ismét, néhány gondolat.
Ma egy gyönyörű, napsütéses és boldog tavaszi napunk volt. Ezt sajnos nem tudtuk a tél minden egyes napjára elmondani, mert a frontok, leterhelés és sok dolog miatt nagyon sokat fájt a fiam feje.

Az utóbbi 2 hétvégén sakkversenyek voltak, amelyektől eléggé tartottam: visszatér-e a gyerek fejfájása? Az utóbbi pár hétben nem volt emiatt problémája, de a versenyek mindig plusz megterhelést jelentenek számára. Az előző hétvégén, egy 3 napon át tartó, 6 fordulós FIDE versenyen vett részt, ezen a hétvégén pedig megyei diák sakkversenyt tartottak. Nagy szerencsénk volt amiatt, hogy mindkettőt a városunkban rendezték, semmit nem kellett utaznia. 

A 3 napos versenynél, ez annyi előnyt jelentett, hogy amint vége volt a fordulónak, és az elemzésnek, azonnal hozhattam haza. Sokkal többet tudott így pihenni, mintha idegen helyen kellett volna várakoznia, majd utaznia. A hétvégi két napon, ebéd után az autogén tréning hosszabb változatát végeztük el, és ez rengeteget segített a verseny izgalmát kezelni. Az sem volt a legszerencsésebb, hogy 3 napig hidegfront volt, erős szél mellett nagyon lehűlt az idő.

A következő hétvégére, 20 fok körüli hőmérsékletnél, erős széllel, de napsütéses időben indultunk a megyei versenyre. Annak szintén örülhettünk, hogy a városunkban rendezték, mert időben akartunk odaérni, de az autónk elromlott, más módot kellett, a kezdésre való odajutásra kitalálni. Elég szoros volt a nevezés előtti érkezés, de a vége nagyon jól sikerült, ennek a svájci rendszerű, 6 fordulós versenynek. A fiam a korcsoportjában, egy aranyéremmel, és összesített eredményben egy kupával lett gazdagabb. Bár ennek nagy nevetés lett otthon a vége. Ugyanis pont a verseny előtti reggelen jelentettem ki a családomnak, hogy megtelt a lakásunk! Amennyiben bárki közülük, még bármit a lakásba akar hozni, azt azonnal kirakom, azzal együtt, ami a kezében van! Lehet egy ilyen fenyegetést szó szerint betartani, mikor a gyerek nyer egy kupát?



A versenyek szerencsére gond, és fejfájás nélkül elmúltak, de hosszú tavaszi versenysorozat vár még a fiamra. Szerencsére az állapotában, most a fent van, és nagyon bízunk benne, hogy ezek a fejfájás nélküli hetek, még nagyon hosszú ideig így maradnak az életében!
Egy közel 3 hónapja tartó MagneB6 kúra végén járunk, és most nem szeretném ezt a tablettát tovább adni neki. Lehet ez rossz taktikai lépés lesz, főleg az említett versenyek száma miatt, de nem szeretném feleslegesen semmivel terhelni a szervezetét, amire esetleg szüksége sincs, mert anélkül is, tünetmentesen tudja az életét élni…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése