Egyik hétvégén a bőség zavarával küzdöttünk, mert volt
otthon jó pár fajta gyümölcs, de a hozzánk látogató Keresztszülők nagyon finom
bio epret és még éretlen banánt hoztak ajándékba, a sok egyéb finomság mellett.
Az addig gyümölcsös tálban, és hűtőben lapuló banánok és eprek értek tovább, de
nem fogytak.
A GAPS diéta előtt, nem gondolkodtam volna rajta, mit tegyek
a lepuhult, túlérett gyümölccsel, mert azonnal banános tejturmixot készítek
belőle. Viszont a diéta miatt mi nagyon óvatosan bánunk a tej, vagy biotej
mennyiségével, nincs naponta többször, vagy ha van is, csak kicsi mennyiségben
szerepel az étrendben.
A korábban otthon lévő epret és banánt, fel szerettem volna
használni, ezért egy tízórait készítettem belőlük. Én most gesztenyelisztet
használtam, de korábban írtam, hogy ez a diétában egyértelműen nem megengedett,
így ez a hozzávaló helyettesíthető mandulaliszttel.
Hozzávalók:
15 dkg eper (érett)
Fél banán
1 kanál méz
2 tojás
3 dkg vaj
Csipetnyi szódabikarbóna
5 kanál gesztenyeliszt
Az érett és megmosott epreket, a banánt, és a két tojás
sárgáját összeturmixoltam. Az eper bőséges mennyiségű levet enged, ezét nem
kell belőle túl sok! Hozzáadtam a mézet, az olvasztott vajat, melyeket
elkevertem a turmixban. A tojások fehérjét kemény habbá vertem, és a masszával
összekevertem. A gesztenyelisztet és a szódabikarbónát hozzáadtam, és
kivajazott sütőformába öntöttem. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre
sütöttem.
Egy lepény szerű, ízletes süteményt készítettem, és közben
annyi szennyes edényt gyártottam, hogy a mosogatógép fele simán megtelt...
Az elkészült süti a Nagynéném gyönyörű virágai alatt, a friss bio eperrel és egy túlérett banán társaságában...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése