A nyári szünet elején otthon voltunk a gyerekekkel, és
szerettem volna egy könnyű, és hideg levest készíteni ebédre.
Elég furcsa hozzávalók álltak rendelkezésre. Nagyon hosszan
elnyúlt ebben az évben az eperszezon, így még rendszeresen tudtunk belőle venni
a piacon. Hazautazott a gyerekek nagynénje, tőle - az egyéb finomságok mellett
- ajándékba kaptunk mangót, és ananászt. A mangó sajnos eléggé túlérett volt,
emiatt nem csemegéztünk belőle, de a főzendő levesben nagyon jól fel lehetett
használni.
Korábban egy
étteremben vacsoráztunk, ahol főztek paleolit ételeket is. Nagyon megörültünk,
az étlapot olvasva egy mandulaforgácsos málnalevesnek. Sajnos a leves nagyon
híg volt, és érdekesebb ízű is lehetett volna, a paleo szabályok szerint nem
tartalmazott tejet, vagy sűrítőanyagot. Nem biztos, hogy máskor meg szeretném
ezt kóstolni... nagyon vízízű volt! A vizes íz eszembe juttatta a Bor, mámor,
Provence c. film egyik fő szálát, miszerint a megörökölt birtokon termelt szőlő
borát, mindenki nagyon utálta. Ennél nagyobb bűnt vörösborral, csak a
Dédnagymamám tudott elkövetni. A saját vörösborukból minden nap ivott egy
pohárral, de hogyan?! Felvizezve és megcukrozva!!! Ennél jobban bort
meggyalázni nem lehet, és a vízízű málnalevest sem...
Én az otthon található gyümölcsökből készítettem el, a
trópusi hűtött levest.
Hozzávalók:
Eper, mangó, ananász (mosva, kockázva)
2 dl
biotej, méz ízesítésre, némi fahéjpor
Elkészítés:
A megmosott, kockázott epret és mangót, annyi vízben
feltettem főni, ami éppen ellepte. Fahéjjal ízesítettem, forrás előtt
beletettem a mézet, hogy feloldódjon. Forrás után félrehúztam, beleöntöttem a
tejet, ismét forrásig melegítettem, majd az egész levest edényestől lehűtöttem.
Botmixerrel összeturmixoltam.
Nem használtam semmilyen habarást, vagy sűrítést, mert a
mangó magában sűrűvé, pépessé tette a leves krémes levét!
Tálalásnál ananász "kockákkal" díszítettem.
Az ebédet, ezzel a fogással kezdtük...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése