2014. február 20., csütörtök

Fasírtok





A fiam diétájában nagyon sok húst, és tojást használunk. Ezt sem lehet végtelen mennyiségben készíteni, vagy a gyerekkel etetni...



Gyakran sütök fasírtokat, Stefánia vagdaltat, zöldséges fasírtot, mert ezeket darabban, szeletelve, könnyen lehet uzsonnára csomagolni. Ezekbe a fasírtokba soha nem teszek kenyérfélét, zsemlét, búzaliszttel készített pékárut, mert ezek nélkül is teljesen fogyasztható állagúra lehet sütni a fasírtot, vagdaltat. Az biztos, hogy sokkal töményebb ízű és állagú, de ezért kerül bele zöldség, vagy a vagdaltba főtt tojás tölteléknek, hogy ezen javítson.



Ősszel sokszor készítettem olyan húspótló ételt, amely tojást sem tartalmazott. Ez a tökpogácsa volt. Többféle tököt tudtam variálni, mert sem a cukkinit, sem a patiszont (csillagtököt), vagy más tökfélét nem találtam a kerülendő ételek listáján, ezért bátran használtam, mint alapanyag a tökféléket.



Ízletes volt bármilyen főzelék mellé, salátához, diétában fogyasztható körethez. Fogyasztható sütés után melegen, és akár hidegen.



Tökpogácsa



Hozzávalók:

tök (cukkini, csillagtök, stb.)

ízesítésnek fokhagyma, só, fehérbors

kókuszliszt



A tököt lereszelem, sózom, borsozom, a szétnyomott fokhagymát hozzáadom.

Kókuszlisztet keverek hozzá, hogy ne essenek szét formázásnál! Lapos, pogácsa szerűre formázom, lapítom. A sütéshez bármilyen állati zsiradékot forrósítok fel, bő mennyiségben, egy magasabb serpenyőben, ebben sütöm meg a pogácsákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése