2014. február 1., szombat

Mogyorós csirke




A korábbi bejegyzésben írtam arról, hogy a nagyszülők egy kis időt töltöttek melegebb éghajlaton, ezért egy afrikai étel receptjét szeretném megosztani, melynek hozzávalói megfelelnek a GAPS diéta szabályainak, a hozzávalók nem kerültek a kerülendő ételek listájára. 
A hozzávalókból, nem írok mennyiségeket, mert azt mindenki maga tudja mennyi húst akar elkészíteni, de a végeredménynek egy hígabb, szaftos ételnek kell lennie, amit a származás helyén fufuval fogyasztanak. A yamgyökér alapból tilos, és elkészítő eszköz sem áll rendelkezésre… Így ennek receptjét nem fogom leírni, mert a hozzávalók végképp beszerezhetetlenek (mert van ahol cassavából csinálják, de ez is keményítős gyökér), így marad egyéb körethez, főzelékhez, ez az étel feltétnek!

1 csirke darabolva
hagyma
fokhagyma
gyömbér
paradicsom
1 evőkanál mogyoróvaj (sós!)
2 dl víz
babérlevél
hosszú lének víz

A hagymát összeturmixoljuk, adunk hozzá, sót, fokhagymát összenyomva, és gyömbért reszelve.
A csirkét ezzel a masszával 15-20 percig pároljuk.
Hozzáöntjük a turmixolt paradicsomot, 5 percig főzzük tovább. A mogyorókrémet, 2 dl langyos vízzel kikeverjük és hozzáöntjük. Ízesítjük babérlevéllel, sóval és hosszú lére engedjük vízzel.

Forraljuk addig, míg a hab eltűnik a tetejéről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése