2014. február 4., kedd

Fejfájás baleset után II.




A kórházból a hazaengedést követően, a nagyszülők házáig mentünk. Első napon utazásnak bőven elég volt ennyi. Másnap még órai pontossággal be kellett adnunk, egy kórházból átadott gyógyszert.
A hazautazás már elég nehézkes volt. Sajnos nem autópályán, hanem a magyar közutak valós felületén kellett közlekednünk, amin egy légpárnás járművel minden gond, és fájdalom nélkül haza tudtuk volna hozni a gyerekünket…

Azon a hétvégén vége lett a téli szünetnek, aminek végén, a kórházi tartózkodás miatt egy 4 napos országos sakkversenyt lemondtunk, de kórházból és fájó fejjel nem lehet menni semmilyen versenyre!

Nemhogy versenyre, de sportiskolában testnevelés órára, és búváredzésre sem legalább egy hétig. 8 nap után még iszonyúan fájt a gyerek feje, és jött a hidegfront. Eljött az az idő, amikor az ember ismét felköti szülőként az alsóneműjét, és izgul azon, csak minél rövidebb ideig szenvedjen a gyereke.

Ebben az időszakban a hosszabb autogén tréning gyakorlatsort végeztük. Segítségünkre volt, hogy megtanítottuk a keresztfiam erre a technikára. Ennek szintén meg volt az oka. 15 évesen, magas vérnyomással hetekig járt kivizsgálásokra, de semmi szervi elváltozást nem találtak nála! Ő most kezdett el egy középiskolát a fővárosban, és emiatt kollégiumba költözött. Egyedüli gyerek, apa nélküli családban. Nagyon nehéz volt számára a kollégiumi beilleszkedés. Próbáltam neki, és az anyukájának elmondani, hogy ő hiába 15 éves, nem volt testvér a közelében, akivel hasonló hatalmi harcokat vívhatott volna, mint amit most a szobatársaival, vagy kollégiumi társaival kell, akár egy lekapcsolt villanyért, egy becsukott ablakért, vagy bármiért vívnia. Más, amikor valaki csak kettesben éli meg a szülő-gyermek kapcsolatot, amikor valaki enged a másik kedvéért, hogy jól és biztonságban érezzék magukat együtt… Ezért javasoltam nekik, az általam ismert és gyakorolt tréninget, szigorúan azzal a kezdéssel, hogy előtte olvassanak el a témáról szóló könyvet.

Míg vele elkezdtük a gyakorlást, a fiam mutatta meg, hogyan kell elhelyezkedni, fekvésnél a végtagokat ellazítani, honnan kellene a napfonatból történő melegségérzést éreznie, hogyan nyílik ki a szája az arclazító gyakorlatoknál, mennyire mélyen kell lélegeznie, a mellkasának mozognia, ne öltözzön soha túl, mikor a gyakorlatokat végzi, mert a gyakorlatok melegítő részénél a túlöltözöttség kellemetlen lehet.

A gyakorlások után - amit több részben végeztünk, felépítve a tréninget -, diktafonra mondtam a gyakorlatsort. Ezt egy kollégiumi szobában, fülhallgatóval kizárva a külvilágot, bármikor meghallgathat és végezheti a gyakorlatokat. Elsőre ez még a hosszabb verzió, és abban maradtunk, hogy tavasz felé megtanulja az 5 perc alatt végezhető, rövidített gyakorlatsort.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése