A fiam diétájában nagyon sok húst, és tojást használunk. Ezt
sem lehet végtelen mennyiségben készíteni, vagy a gyerekkel etetni...
Gyakran sütök fasírtokat, Stefánia vagdaltat, zöldséges
fasírtot, mert ezeket darabban, szeletelve, könnyen lehet uzsonnára csomagolni.
Ezekbe a fasírtokba soha nem teszek kenyérfélét, zsemlét, búzaliszttel készített
pékárut, mert ezek nélkül is teljesen fogyasztható állagúra lehet sütni a fasírtot,
vagdaltat. Az biztos, hogy sokkal töményebb ízű és állagú, de ezért kerül bele
zöldség, vagy a vagdaltba főtt tojás tölteléknek, hogy ezen javítson.
Ősszel sokszor készítettem olyan húspótló ételt, amely
tojást sem tartalmazott. Ez a tökpogácsa volt. Többféle tököt tudtam variálni,
mert sem a cukkinit, sem a patiszont (csillagtököt), vagy más tökfélét nem
találtam a kerülendő ételek listáján, ezért bátran használtam, mint alapanyag a
tökféléket.
Ízletes volt bármilyen főzelék mellé, salátához, diétában
fogyasztható körethez. Fogyasztható sütés után melegen, és akár hidegen.
Tökpogácsa
Hozzávalók:
tök (cukkini, csillagtök, stb.)
ízesítésnek fokhagyma,
só, fehérbors
kókuszliszt
A tököt lereszelem,
sózom, borsozom, a szétnyomott fokhagymát hozzáadom.
Kókuszlisztet keverek
hozzá, hogy ne essenek szét formázásnál! Lapos, pogácsa szerűre formázom,
lapítom. A sütéshez bármilyen állati zsiradékot forrósítok fel, bő
mennyiségben, egy magasabb serpenyőben, ebben sütöm meg a pogácsákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése