A korábbi bejegyzésben írtam arról,
hogy a nagyszülők egy kis időt töltöttek melegebb éghajlaton, ezért egy afrikai
étel receptjét szeretném megosztani, melynek hozzávalói megfelelnek a GAPS
diéta szabályainak, a hozzávalók nem kerültek a kerülendő ételek listájára.
A hozzávalókból,
nem írok mennyiségeket, mert azt mindenki maga tudja mennyi húst akar
elkészíteni, de a végeredménynek egy hígabb, szaftos ételnek kell lennie, amit
a származás helyén fufuval fogyasztanak. A yamgyökér alapból tilos, és
elkészítő eszköz sem áll rendelkezésre… Így ennek receptjét nem fogom leírni,
mert a hozzávalók végképp beszerezhetetlenek (mert van ahol cassavából
csinálják, de ez is keményítős gyökér), így marad egyéb körethez, főzelékhez,
ez az étel feltétnek!
1 csirke darabolva
hagyma
fokhagyma
gyömbér
só
paradicsom
1 evőkanál mogyoróvaj (sós!)
2 dl víz
babérlevél
hosszú lének víz
A hagymát összeturmixoljuk, adunk
hozzá, sót, fokhagymát összenyomva, és gyömbért reszelve.
A csirkét ezzel a masszával 15-20
percig pároljuk.
Hozzáöntjük a turmixolt paradicsomot,
5 percig főzzük tovább. A mogyorókrémet, 2 dl langyos vízzel kikeverjük és
hozzáöntjük. Ízesítjük babérlevéllel, sóval és hosszú lére engedjük vízzel.
Forraljuk addig, míg a hab eltűnik a
tetejéről!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése