Egy paleo recept adta az ötletet, az
alábbi reszelt almás süti elkészítéséhez. Csak az alap receptjét próbáltam
átdolgozni, hogy a GAPS diéta szerint fogyasztható legyen. Ugyanis a paleo
változat egy almás alapból, valamint főzött feltétből állt. Sajnos olyan
hozzávalókból, ami a gyerek számára nem fogyasztható. A fiam azt mondta, hogy
ízre neki, az almás palacsintához hasonlított az elkészült süti.
Recept hozzávalói:
2 nagy alma (nekem savanykás ízű volt)
1 ek kókuszliszt, valamint a tál, vagy
sütő kenésére egy kicsi
2 ek kanál méz
4 tojás
csipetnyi szódabikarbóna
kókuszzsír, tál, vagy sütő kenéséhez
A hozzávalók, egy közepes méretű jénai
tálban, vagy kicsi teflon tepsiben való sütéshez elegendőek.
Elkészítés:
Az almákat lereszeltem egy nagyobb
tálba, amit majd a tészta összeforgatására is használni szeretnék. Két másik tálba
a tojásokat szétválasztottam. A 4 tojás sárgáját mézzel kikevertem. A fehérjét
kemény habbá vertem. A sárgáját az almára öntöttem, adtam hozzá kókuszlisztet
és szódabikarbónát, majd a felvert tojáshabot, ezeket masszává összekevertem. A
kókuszzsírral kikent tálat (sütőtepsit), kókuszliszttel megszórtam, ebbe
öntöttem a masszát. Előmelegített sütőben sütöttem, közepes hőfokon max. 40
percig.
Attól nem kell megijedni, ha sütés
végére nagyon bebarnul, ez a méztől és a sok almától van. Arra viszont mindenki
figyeljen, hogy az alja ne égjen meg!
A sütés után, szabadon díszíthető
idénygyümölccsel, mivel a savanykás almától nem túl édes, akár méz is
csurgatható a tálalt szeletek tetejére!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése