GAPS diéta
szabályai szerint készítve!
Uzsonnára
könnyen csomagolható étel, nem romlik meg a délutáni elfogyasztásig!
Hozzávalók:
50 dkg darált hús, sertés vagy pulyka
10 dkg zöldborsó, répa vagy bármilyen
előtte párolható, főzhető zöldség
1 kicsi méretű tojás
ízlés szerint fokhagyma, só, bors
kókuszliszt a forgatáshoz
némi zsiradék a sütőedény kikenéséhez
Elkészítés:
A választott zöldséget megfőzöm, vagy
párolom.
Addig a húst, összezúzott fokhagymát,
sót, borsot, tojást elkeverem egy tálban. A puhított zöldségeket hozzákeverem. A
sütőedényt kikenem vékonyan a zsiradékkal. Egy tányérra kókuszlisztet szórok,
majd ellapított fasírtokat készítek, amelyek alját kókuszlisztbe forgatom.
Ettől nem esik szét ez a lágy massza! Ezután előmelegített sütőben, 35-40 percig sütöm, kb. félidőben
egy lapos forgatókanállal megfordítom a fasírtokat.
Zöldségkörettel, salátával, lencse-,
vagy borsófőzelékkel nagyon jó feltét akár vacsorára is!
A kész fasírtok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése