2014. január 22., szerda

Az autogén tréning rövidítése




Eljött a szeptember, és utolsó látogatásunkat tettük, Dr. Kökényes Marianna doktornő magánrendelésén, az autogén tréning tanulás befejezése miatt.

Az biztos, hogy több időt töltöttünk olyan beszélgetéssel, ami az étrendet, a diétát, az alapanyagokat taglalta, mint a rövidített autogén tréning begyakorlásával telt. A doktornő nagyon elkötelezett a bio-, és egészséges étkezéssel szemben, amit nem csak ajánl, hanem saját maga szintén követ.

Ezzel az új gyakorlatsorral rengeteg időt nyerünk naponta. A gyerek tudja az alap gyakorlatot, és hamar el tud lazulni. Azt a tanácsot kaptuk, hogy ha nagyon stresszes és szorongó időszakba kerül a fiam, esetleg újra fájna a feje, akkor térjünk vissza az alapgyakorlatokhoz, míg nem lesz jobb a helyzet.

A tanév első pár hetében újra jelentkezett a gyerek fejfájása. A csoportbontásos tárgyaknál, az ott lévő gyerekek nagyon fegyelmezetlenek. A velük lévő pedagógus, mivel alsó tagozatosak, sajnos abban látja a megoldást, hogy hangosan kiabál velük. A fiam azt sem tudja elviselni, hogy a többiek mit művelnek, a kiabálást pedig végképp nem.
Én szülőileg nem tudok azzal a pedagógia módszerrel azonosulni, hogy először jó hangos kiabálással felviszem mindenki érzelmi szintjét a magasba, azután pedig leszállok a padlóra, hogy az érdemi munkához hozzákezdjek... Igen, poroszos oktatás és a 45 perces időkeret, de annyi pedagógiai praktikát be lehetne vetni, hogy a gyerekek lecsöndesedjenek, abba az állapotba kerüljenek, hogy figyelni akarjanak, önként bevonhatóak legyenek a közös és érdemi munkába! Nem a tekintélyelvű oktatás az egyetlen megoldás!
Szerencsére ez a fejfájás eseti volt, és nem állandósult napokra.

A szeptember hozta még el, hogy a neurológus orvos munkáját megköszönhettük. Szívből tettük ezt, nagyon sokat köszönhetünk neki! Tovább hozzá sem kell már kontrollra járni. Viszont, ha problémánk van, azonnal jelentkeznünk kell időpontért.

                                            Úszunk az árral egyedül, mint ez a hattyú...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése