2014. január 22., szerda

Mama, rokonaink és a diéta - nyaralás alatt




A nyári táborok látogatását, július közepén befejeztük. Ezt egy egész nyáron keresztül, már pénztárcával is bírni kellene bármelyik szülőnek. Szerintem egy tanév után, és több hét tábor után, nem túl jó a gyereknek sem, ha további heteken keresztül még időre kell kelnie, a tábor kezdése miatt, tartani a szabályokat, viselkedni és alkalmazkodni másokhoz, legyenek felnőttek, vagy gyerekek.
Mi szerencsések vagyunk, a nagyszülők és rokonaink minden évben nagyon várják a gyerekeket nyaralni. Sok gyereknek sajnos nem ennyire tartalmas a nyara. A szülők az anyagiak, vagy a körülményeik miatt nem választhatnak a gyerek nyári napközis táborba vitele, vagy napközbeni egyedül tartózkodásán kívül mást.

A mi gyerekeinkre rengeteg program várt a tábor utáni, szünidei hetekben, strandolás, horgászat, kirándulások. Közben megismerkednek a családi házaknál szükséges udvari, kerti munkával, háziállatokkal. Új gyerekekkel találkozhatnak, és barátokat, ismerősöket szerezhetnek.

Célzottan készültünk ezekre a nyaralásokra. Mamáéknál sajnos bio dolgokat, élelmiszereket nem lehet kapni sem boltban, sem piacon. Viszont van kert, gyümölcs, és sok alapanyag. Az étkezéshez való kiegészítő élelmiszereket, biotejet, biogyümölcslét, liszteket, mézet mi vásároltunk meg, és vittünk hetente hozzájuk.
Egy gyűrűs irattartóba, rengeteg diéta szerinti receptet helyeztem el, valamint az elejére, a végzendő autogén tréning gyakorlatokat nyomtattam ki. Lefűztem még a diétával kapcsolatos tiltott és ajánlott ételek listáját, és a nyaralások kezdetén, sokat beszélgettünk arról, hogy mit kell feltétlenül kihagyni az étkezésből.
A receptek ötletet adtak a menü összeállításához, és mivel az egész egy nagy formátumú tartóban volt, senki nem feledkezett meg róla, kezelni könnyen lehetett.

Mama, és a rokonaink nagyon sokat segítettek, és remek ételeket készítettek. Ezért nagyon sok hálával tartozunk nekik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése