2014. január 25., szombat

Fejfájás betegséggel




A sakkverseny utáni hétfőt még mindig fejfájással folytatta a fiam, ami szerdára elmúlt. Viszont az első tanóra után, a tanító néni telefonált, és az iskolából el kellett hoznom a gyereket. Valami vírus lehetett, mert ezután napokig tartó fejfájással, torokgyulladás, hányinger és szédülés következett.
A háziorvos nem látott annyira piros torkot, emiatt csak a gyógyszertárban kapható homeopátiás, vagy vény nélküli szereket tudtuk alkalmazni. Melegítettük a homlokát lámpával, sokat pihent, de semmit nem akart javulni a közérzete. Hiába csináltuk végig a hosszabb gyakorlatsoros autogén tréninget, nem lett jobb. Sőt, a gyerek még ingerültebb lett. Nem volt jól, nem tudta a gyakorlatokat végezni. Izgett-mozgott, türelmetlen volt.

Péntek délután, a fiamnak annyira elege lett ebből az állapotból, hogy 9 évesen placebot kért.
Ezen kicsit elnevetgéltünk, és jelképesen adtam neki egy levegő tablettát, hogy vegye be, az majd meggyógyítja a torkát! Ő viccesen bevette. Hátha a placebo-hatással valamit elérünk…

Szombaton egyszerre, két versenyre kellett volna mennie. Az első egy megyei sakkverseny, míg a másik városi búvárverseny volt. Pár napos fertőzés után, a búvárversenyre semmiképp nem vittük volna. Legyengülve, nem lehet teljesíteni. Viszont a sakkversenyt közel 40 km-re tartották, emiatt sokáig nem tudtuk eldönteni, hogy mi legyen? Eljött a szombat reggel, a torka végre nem fájt, és nem volt meleg a homloka. A feje viszont eléggé fájt. Azt nem tartom túl szerencsésnek, mikor egy gyereket betegen visznek közösségbe, mert mindenki más összefertőz. Ezért hoztam el őt napokkal korábban az iskolából, nem vittem semmilyen edzésre. Viszont egy versenyen, a fejfájás nem fertőz…

Úgy indultunk el, ha a legkisebb probléma lép fel, azonnal megyünk haza, nem indul a következő fordulón. Szerencsére végig tudtunk maradni. Nagyon odafigyeltem a gyereknél, az elegendő folyadékra, a kicsi adagokban való étkezésekre, és a levegőzésre.

A meglévő fejfájás mellett, végül megyei III. helyezést ért el, a korcsoportjában. Ez nagyon szép teljesítmény volt a fiamtól.

Vasárnapra sajnos már pihenés nem sok jutott, mert a hét második felében meg nem csinált leckéket kellett pótolni.
A hétfő pedig, egy újabb fejfájós nappal folytatódott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése