2014. január 29., szerda

Tepsis-zöldséges fasírt



GAPS diéta szabályai szerint készítve!
Uzsonnára könnyen csomagolható étel, nem romlik meg a délutáni elfogyasztásig!

Hozzávalók:

50 dkg darált hús, sertés vagy pulyka
10 dkg zöldborsó, répa vagy bármilyen előtte párolható, főzhető zöldség
1 kicsi méretű tojás
ízlés szerint fokhagyma, só, bors
kókuszliszt a forgatáshoz
némi zsiradék a sütőedény kikenéséhez

Elkészítés:

A választott zöldséget megfőzöm, vagy párolom.
Addig a húst, összezúzott fokhagymát, sót, borsot, tojást elkeverem egy tálban. A puhított zöldségeket hozzákeverem. A sütőedényt kikenem vékonyan a zsiradékkal. Egy tányérra kókuszlisztet szórok, majd ellapított fasírtokat készítek, amelyek alját kókuszlisztbe forgatom. Ettől nem esik szét ez a lágy massza! Ezután előmelegített sütőben, 35-40 percig sütöm, kb. félidőben egy lapos forgatókanállal megfordítom a fasírtokat.

Zöldségkörettel, salátával, lencse-, vagy borsófőzelékkel nagyon jó feltét akár vacsorára is!

                                            Zöldborsóval ízesítve, sütés előtti állapot.

                                                              A kész fasírtok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése