Minden évben eljön az a nap, mikor a gyerek
öregszik egy évet... Mi ebben az évben, a 10. évet ünnepeltük vele.
Nagyon készültem a fiam
születésnapjára, sokat gondolkodtam, hogyan lehetne egy legalább elfogadható
kinézetű, ízű, állagú tortát készíteni?
Még
október végén, a szüleimtől nagyon sok diót kaptunk, és abból törtünk a
tortához.
A
diót, szigorúan csak hagyományos diódarálón daráltam le, cukor nélkül. Jó
néhány, fél darabot eltettem díszítésnek.
Sütöttem
egy hatalmas adag mandulalisztes piskótát, amelyből kivágtam egy fedő
segítségével két tortalapkört. A maradék sem ment kárba, mert a hét többi
napján, öntettel, gyümölccsel remek tízórai lett belőle!
A
piskóta töltelékének és bevonására, vaj, méz és daráltdió masszát készíttetem.
Töltés és díszítés után, a torta oldalára mandulaforgácsot nyomkodtam, a
tetejét a felezett dióbelekkel díszítettem.
Diótorta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése