2014. január 18., szombat

Első próbálkozások





Kitűztük azt a napot a naptárban, hogy elkezdünk diéta szerint főzni. Előtte oda-vissza átnéztünk, minden számunkra fellelhető irodalmat, írást. Megfontoltuk mások tanácsait, a kerülendő és ajánlott ételek listáját, szinte már mindenki fejből tudta. Ez fontos volt számunkra szülőknek, hogy mit vásárolhatunk, és főzhetünk meg. A gyereknek pedig azért, ha nem otthoni környezetben eszik, elfogadhatja-e azt az ételt, ehet-e belőle? Mi arról a szintről indultunk, hogy a fiunknak nem voltak emésztőrendszeri problémái.

Gondoltuk, kezdjük a diétát olyan ételekkel, melyeket a gyerek ismert, és az 1. szakaszban már, vagy esetleg adható. Apa, csillogó szemmel főzte a zöldborsó ragulevest, mert a sima borsóleves csipetkéjét felkockázott csirkemellel pótolta, és a gyrost, minden boltban kapható pác és előre készített fűszer nélkül. A salátát, bio joghurttal öntötte nyakon - sajnos azt sem otthon készítettük.
Szerencsétlenkedtünk még első hétvégén egy mandulás piskótával, bio málnalekvárral, és vég nélküli mennyiségű tojással.

A fiam gyanakodva nézte néhány próbálkozásunkat, mi az elkészítés közben a hajunkat téptük, a gyerek pedig óvatosan piszkálgatta az épp kezében lévő villával, késsel, kanállal a menüt.

Azután egyik nap elkezdtem kókuszlisztből süteményt készíteni, szigorúan mézzel helyettesítve a cukrot, térfogatnövelőnek szódabikarbónát használtam. A férjem előre szólt, hogy próbáljam nyugodtan viselni, ha még sem sikerülne, amit készítek! Most miért ennyire bizalmatlan?
Életemben csak néhányszor fordult elő velem, hogy idegből akartam mindent a kukába önteni. Na és az a pár törött tányér, méterekre elhajított sütőlap a lakásban, mert nem érdekelt, hogy a sütő időzítője csörög, ami meg benne volt, elemi szénné alakult át. Tisztán szórakozottságból kidobott lábas, mert lágytojást tettem fel főni, és a végén felrobbant mindegyik. Kicsit elforrt a víz, a lábas meg szétégett. Nem is értem, miért gondolt előre rólam ilyeneket, hogy nem tudom a kudarcokat elviselni?

Fél órával később: *! ??? +!?*** !!! - ez a rész, nem tűr nyomdafestéket.
Tehát lefordítva:
-               - Ezt nem hiszem el! Hogy néz ki, most nézd meg? Szerinted, ha az ablakon kidobom, akit eltalál, az életben marad? A teteje égett, a közepe nem sült meg! Erre a lisztre költöttem egy vagyont, amiből még sütni sem lehet rendesen?! Hol a lekvár, lekenem, ezt látni sem bírom!!! Szedd ki a macskát a süti közepéből, mert már ő is lekváros!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése