2014. január 28., kedd

Uzsonna két edzés között




Korábban már írtam arról, hogyan próbálom megoldani az iskolai tízórait, milyen lehetőséget kaptunk az ebéd kiszállításával, de az uzsonna szintén az iskolai tartózkodás idejére esik. A hét több napján tart 6-ig a sakkedzés, amit még egy búvárúszó edzés követ.
Az egész napi szellemi tevékenység végzése után, egy elég erős fizikai terhelés következik, melyet nem lehet üres gyomorral végigcsinálni. Viszont tele gyomorral sem, mert úgy nem lehet edzeni.

Korábban írtam arról, hogy uzsonnára kalóriadús, és sós ételeket készítek, csomagolok.
Nagyon sokszor kerül valamilyen hús az uzsonnába, pl. sült csirkecomb, pácolt sülthús, zöldséges fasírt. Volt már olyan, hogy sűrű szafttal tojáspörköltet készítettem, és az volt az uzsonna. Sajnos melegítési lehetőség nélkül, ez nem a legjobb ötlet, mikrohullámú sütőt pedig edzésen sem használunk.

Ősszel rengeteg gyümölcs közül válogathatunk, vagy süthetünk tököt, ami jó kiegészítő a húsok mellé. Sokszor csomagolok nassolni valónak magas kalóriatartalmú szárított gyümölcsöt, vagy mogyorót, diót, magvakat. A romolhatóság miatt, uzsonnára soha nem teszek gyümölcsös, szárított gyümölcsös, mézzel ízesített joghurtot sem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése