2014. január 24., péntek

Egy kis humor anyukáknak




Hogyan gyorsítsuk fel délelőtt az anyagcserénket? A hasznos kérdés, egy cikkben jelent meg, amihez még hasznosabb tanácsokat írtak. Visítottam egy nagyot, és áthelyeztem ezeket a mindennapi életbe:

1. Reggelizz, ne indulj el üres gyomorral!
Mert biztos erre lesz időm, minden reggel, miután a gyerek diéta szerinti reggelijét, tízóraiját, uzsonnáját összeállítom, elcsomagolom, elé teszem. Mikor az edényeket tüntetem el a mosogatógépben, jé egy falat mandulás piskóta, jé egy zöldség - azt esetleg bekapom, hurrá, már nem indultam el üres gyomorral!

2. Reggeli kocogás
Mi sem egyszerűbb ennél! Indulás előtt, a macska végigkergetése a lakáson, hogy azokból a helyiségekből kizárjuk, ahol nem akarjuk napközben látni. Azután futás időre a buszig, vagy a fényévekre lévő autóig, mert parkoló sehol a közelben, és mint mindig, ketyeg az óra a becsöngetésig. Természetes olyankor állnak a kamionok keresztben a bevásárló helyek körül, a cél pedig csak 2 percre van előttünk… 

3. Ha nem szeretsz futni, tornázz!
A súlyemelés annak számít? Futva a buszig, a gyerek 15 kilós táskájával a vállamon? A következő tornagyakorlatok a buszon folytatódnak, mert nem érem el a kapaszkodót… A gyakorlat nehezíthető kinyitott esernyővel, délutáni iskolai dolgokkal, edzési holmival.
Autóval közlekedve, dühös karlendítések az elakadt kamionok felé, valamint visszafordulásnál az egérútra, körző mozdulatok végzése a szembe jövő és gyanútlan autósoknak.

4. Forró tea - mentából
Igen, ez mindig jól jön! Főleg, mostanában fűtés nélkül, legalább felmelegít. Csak az a kérdés, hol lehet reggel friss mentát szedni? Nálunk, a játszótéren biztos nem! Ha lenne is, el kellene mellette futnom…

5. Tízóraizz
Na, ezt már szeretem! Tízórai időre, talán sikerül megreggeliznem, ha nem vagyok elég gyors, akkor óvodai uzsonna időre marad az ebédem elfogyasztása. De azt ne élje meg senki, hogy az órákig csúszó ebéd miatt tőlem munkát kérjen, vagy telefonon hívjon – mert a hiszti miatt, csak még éhesebb leszek!

6. Kávé, teasüteménnyel
Ez a kedvencem, tanács szerint üres gyomorra! Ha a kávé nem hozná fel az ember gyomorsavát, a hozzá dobott cukros sütemény, majd szépen kialakít pár év alatt - egy rendes refluxot! Azzal biztos garantált lesz az anyagcsere gyorsítása, mert ember nincs a talpán, aki úgy normálisan enni tud…

Bátran szóljon, aki hasonlóval gyorsítja reggel az anyagcseréjét, vagy gyorsította évekkel ezelőtt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése