2014. január 30., csütörtök

Cukrot, diót, mogyorót rejteget a zsákja…




Ki ne ismerné, ezt a gyermekdal részletet? Gyerekkorunkban, tényleg a minimumot rejtegette a 70-es, 80-as években. Állítom a szocializmus legnagyobb átka, a konzumszaloncukor volt, amin gyerekek generációi nőttek fel. Annál nagyobb borzalmat elképzelni sem tudok mai napig... Mivel hiánygazdaság volt, gyártottak valami ehetetlen, és abból egy 4 tagú családnak, 1 dobozzal biztos elég volt egész Karácsonyra…

Miért is írom ezeket egy fejfájás, és diéta blogban?

Még november végén ellátogattunk a nagykarácsonyi Mikulásházba, ahol a belépő árához tartozott egy ajándékcsomag. Sajnos ennek a tartalmával nem sok mindent tudtunk kezdeni, mert csak édességekből állt, ami a gyerek számára nem fogyasztható. Viszont megcsodáltuk a rénszarvasokat, megnéztük az Ugráldát, és a Játszóházat. Levegőztünk egy jót, mert elég kellemes időt fogtunk ki ezen a vasárnapon.



                                                             Mikulásház bejárata

Eljött a december, és a Mikulás nap. Otthon nagy gondban voltunk, hogy azt a bizonyos zsákot, mivel is tömjük meg?
Arra döntöttünk, hogy a diéta szerint fogyasztható szárított gyümölcsök, magok, és déligyümölcsök kerülnek a mikulás csomagba. Valamint némi apróság, kézi készítésű szappan, hóemberes hűtőmágnes. Elég nagy sikere lett a Mikulásnak, mert tetszett az ajándékozottnak az összeállítás.

December 6-án még mikulás ajándékoztak az osztályban, mindenki azonos édességcsomagot kapott. Sajnos ennek a tartalmát sem ehette meg a gyerek. Viszont nagyon aranyos volt az egyik barátja. Előző nap felhívott a barát anyukája, hogy az ő fia azon gondolkodott, hogy a barátjának milyen rossz lehet most, ha nem ehet a mikulásra kapott édességekből. Ezért ő szeretne neki egy saját csomagot csinálni! Elmondtuk, hogy milyen szárított gyümölcsöt, gyümölcsöt rakhatnak bele, és nagyon aranyosan megcsinálták. Persze ez meglepetés volt a fiam számára, aki szintén nem ment másnap üres kézzel az iskolába. Mondta a másik fiúnak, hogy a nála lévő csomagot, a Mikulás nálunk hagyta, és ő kézbesíti!

Ismerőseink szintén nagyon jó fejek voltak. A saját kertjükben termett dióból, mandulából tömtek meg egy mikulászacskót, amit egy verseny után adtak át.

Ebben az évben, ezek a zsákok rejtegettek cukrot, diót, mogyorót és még sok egyebet a gyereknek, amiből nagyon sok mindent megehetett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése