2014. január 19., vasárnap

Helycserés támadás




Az étrend betartásában kudarcnak elég volt ennyi is, a nyári táborokra már jobban készültünk. Mivel csak napközis táborokról volt szó, előre szóltunk, hogy nem kérünk a táborban a heti díjért kapható menüből. Így volt ez az első 2 hétben.

Tízórait és uzsonnát otthon készítettünk, és csomagoltunk, de attól még ebédelni kellett. Az első 2 hétben ez egyszerű volt, mert délelőtt egy kézműves táborban volt a gyerek, délután pedig a sakktábornak nevezett edzésen. Elhoztam délben az egyik helyről, étteremben én választottam ki a menüjét, amit biztosan megehetett. Ez eddig rendben is volt.

A szünidő harmadik hétére, egy ökotábort választottunk, amely szintén napközi jellegű volt. Itt már rugalmasan álltak a diétához, mondták, hogy egy nagyon rutinos konyhájuk van, adjuk meg, a diétát, ők megfőzik. Persze, ez csak a mesében egyszerű, mikor a konyha meglátta, mi a diéta neve, nem tudott vele mit kezdeni. Becsületükre legyen mondva, hogy pár levélváltás, és jó néhány recept megküldése után, tudták a tízórai, ebéd, uzsonna GAPS diétát kezelni.
Utolsó tábori hetünkön, a búvártábor jött sorra. A tízórait és uzsonnát a táborvezetők szerezték be diéta szerint, de az ebéd sajnos gond volt. A gyerek azt kapta enni, amit másoknak menü szerint főztek, és kivették, vagy nem tálalták azokat a hozzávalókat, amiket nem fogyaszthatott el. Néha egy köret és saláta nélküli pörkölt került a tányérra.

Táborból ennyi elegendő volt, mert hiába lenne egy nyáron számtalan tábor, amit a gyerek szívesen vállalna, néha pihenni is kell. Főleg egy kisgyereknek, mert hiába a tábor a szórakozásról szól, mégis egy megkötött, programozott elfoglaltság. A tábor miatt időre kell kelni, alkalmazkodni másokhoz, szabályokhoz. Ebből a megfontolásból, a gyerekek elutaztak a nagyszülőkhöz, majd a rokonokhoz, jött a családi nyaralás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése